NordicLiwing

Rosenängarna, Bro

MITT HEM ÄR MIN BORG
I Kungsängen utanför Stockholm ligger Svea livgarde. Här arbetat män och kvinnor som försvarar Sverige. I takt med att en yrkesarme växer fram så uppstod behovet av bostäder anpassade för dessa modiga människor. Uppdraget gick till Nordic Liwing som nu skapar attraktiva lägenheter med hög designgrad och funktionalitet i samarbete med försvarets bostadsförmedling.

– Nordic Liwing gör en insats för de svenska soldaterna vid Livgardet i Kungsängen, säger Håkan Axén, chef för Försvarsmaktens bostadsförmedling. På regementet utbildas nyinryckta rekryter till vältränade och väl förberedda soldater i moderna insatsförband.
Man kan säga att Livgardet är porten mellan Försvarsmakten i Sverige och utomlands. På Livgardet, SWEDINT samlas spjutspetskompetens från hela världen för att ge militärer, poliser och civila den kunskap som krävs för att effektivt kunna lösa uppgifter i områden där människor behöver hjälp.
Nordic Liwing skapar nu bostäder till soldater som tjänstgör vid Livgardet i Kungsängen tillsammans med Försvarsmaktens bostadsförmedling. I första etappen kommer 42 lägenheter att produceras på Rosenängarna i Bro en kort bilresa från Livgardet.

– Vi har lång erfarenhet av att producera flerbostadshus med hög designgrad helt anpassat efter beställarens behov, förklarar Stefan Hjälmeby, projektutvecklare på Nordic Liwing.
Nordic Liwing bygger flerbostads-husen i trä med lägenhetsskiljande bjälklag av betong. Man producerar de färdiga sektionerna på husfabriken i Stockaryd. Husen i Bro har tre våningar.
– Det har en stor fördel för miljön att vi bygger i trä och möjligheten att bygga sektionerna inomhus gör att vi säkrar kvaliteten, förklarar Stefan.
Arkitekt Patrik Windisch har ritat husen som uppförs på Rosenängarna i Bro. Husen tillverkas på Nordic Liwing i Stockaryd och monteras på plats av det välrenommerade byggbolaget LMR Bygg som är en entreprenör som Nordic Liwing samarbetar med i Stockholms-regionen.

Nisch med stor potential
– Vi tror att vi har hittat en nisch här som har stor potential, förklarar Stefan. Behovet av flerbostadshus med flexibla lösningar är mycket stor i storstadsregionerna. 

Bilder

Fakta

Nr: A2932‐A2933
Projekt: Rosenängarna, Bro
Adress: Växthusvägen, 197 34 Bro
Beskrivning: 3 flerbostadshus i tre våningar med trapphus och hiss. 14 lägenheter i varje hus, totalt 42 lägenheter.
Nordic Liwings åtagande: Projektering och husleverans.
Invändig yta: 2531 kvm
Byggår: 2012‐2013
Arkitekt: Patrik Windisch