NordicLiwing

Kv. Östermalm Lugnet, Finspång

“DET SKA VARA TOP OF THE LINE, SÄGER VALLONBYGDENS VD BJÖRN ANDERSSON”.
Nordic Liwing har skapat ett unikt område med marklägenheter i form av parhus åt det kommunala fastighetsbolaget Vallonbygden i Finspång.

Husen har ett fantastiskt läge vid Skutbosjön omgivet av Engelska parken. En inspirerande boendemiljö som förenar den sjönära naturliga miljön med ett centralt läge. Husen har ritats med ett modernt formspråk och med mycket yteffektiva planlösningar. Man har med dessa hus avsett att skapa ett bekvämt boende av hög kvalitet.

– Parhusen har placerats så att de får sjöutsikt från vardags- och sällskapsytorna. Kök, matplats och vardagsrum tillsammans i en öppen planlösning. Man kan ta med morgonkaffet ut på den stora härliga terrassen som är placerad i soligt sydvästläge, förklarar arkitekt Lars Carlsson. Från entrésidan stiger den invändiga takhöjden till 2,90 vid sjösidan. Detta ger en härlig känsla av ljus och rymd. På entrésidan finns en carport tillsammans med ett rymligt utvändigt förråd i nära anslutning till entrén.
Stor omsorg har lagts vid samspel mellan husen, naturen och det unika läget. Moderna inslag som slätspontad panel, högt till tak, ljusinsläppet och den härliga terrassen ger husen karaktär.

– Nordic Liwings hus är designade för framtiden med genomtänkta materialval och riktigt hög grundstandard. Parhusen är framtagna av ett unikt sammansatt team bestående av arkitekt, inredare, konstruktionsansvarig, byggtekniskt kunniga samt slutkund. Resultatet är ett hem där varje kvadratmeter är genomtänkt och tillvaratagen på bästa sätt för att underlätta vardagen och skapa livskvalitet, förklarar Vallonbygdens VD Björn Andersson
De åtta lägenheterna är på 81 rymliga kvadratmeter vardera. Hyresgästerna kan välja om de vill ha tre eller fyra rum med kök.

– Standarden är mycket hög. I utrustningen ingår kökssnickerier från Marbodal, kyl, frys, diskmaskin, mikrovågsugn, inbyggnadsugn, glaskeramikhäll, golvvärme, garderober med skjutdörrar, kaklade badrum med duschväggar, tvättmaskin och torktumlare. Till varje lägenhet hör en altan på 30 kvadratmeter med sjöutsikt. Det ska vara top of the line, säger Vallonbygdens VD Björn Andersson, avslutningsvis.

Bilder

Fakta

Nr: A2447‐A2450
Projekt: Kv. Östermalm Lugnet, Finspång
Adress: De Geers väg 13 ‐ 19, 612 44 Finspång
Beskrivning: 8 marklägenheter med generösa balkongterrasser samt carport med förråd.
Nordic Liwings åtagande: Totalentreprenad.
Invändig yta: 648 kvm
Byggår: 2012
Arkitekt: Lars Carlsson