NordicLiwing

Flerbostadshus i Kilden, Tønsberg

Faktum är att många fastigheter klarar att man bygger på taket. På detta sätt skapas unika ytor för bostadsbebyggelse. Ett av projekten som Nordic Liwing levererat ligger i Tønsberg i Norge. Här har Nordic Liwing byggt två våningar med lägenheter på ett upplevelsecenter med biografer, restauranger och arbetsplatser.

Läget vid en stor fjord gör att lägenheterna har en spektakulär utsikt. På taket av lägenheterna finns terrasser som ytterliggare bidrar till att skapa en livsmiljö med mycket hög klass. Mitt på taket bildas en generös innergård med ytor för gemenskap och lek.

– Detta är ett koncept som är applicerbart i många av våra stora städer, säger Stefan Hjälmeby, projektutvecklare på Nordic Liwing. Att bygga en eller ett par våningar med spännande lägenheter på hus med platta tak tillför även en estetisk dimension av design och nytänkande till hela området, förklarar, Stefan. Vi på Nordic Liwing arbetar med namnkunniga arkitekter och uppnår genom vår kvalitessäkrade byggprocess en slutprodukt med hög kvalitet, till rätt pris i alla de projekt vi genomför.

Bilder

Fakta

Nr: A2614
Projekt: Kilden, Tønsberg
Adress: Kilden 7, N‐3117 Tønsberg, Norge
Beskrivning: 30 lägenheter i två plan, plan 5 och 6, på “toppen” av nytt upplevelsecenter med biografer, restauranger och kontor.
Nordic Liwings åtagande: Husleverans, stommontage och projektering.
Invändig yta: 2321 kvm
Byggår: 2009‐2010
Arkitekt: Gunhild Wik